Performancing Metrics

تاثیر رفع تحریم ها بر کشاورزی کشور | اتاق خبر
کد خبر: 310709
تاریخ انتشار: 30 دی 1394 - 13:46
اتاق خبر بررسی می کند
این اتفاق امید برای بهبود در شرایط اقتصادی را ایجاد نمود اما بیشتر کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که پایان تحریم ها به مفهوم معجزه و رفع کامل مشکلات در اقتصاد ایران نیست.

اتاق خبر- با اعلام به نتیجه رسیدن برجام و پایان تحریم های هسته ای از سوی اتحادیه اروپا و وزارت خارجه آمریکا، موانع بین المللی برای تبادلات بانکی و اقتصادی رفع شد. این اتفاق امید برای بهبود در شرایط اقتصادی را ایجاد نمود اما بیشتر کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که پایان تحریم ها به مفهوم معجزه و رفع کامل مشکلات در اقتصاد ایران نیست. به گفته بیشتر منتقدان و کارشناسان اقتصادی تا ساختار اقتصاد و مدیریت کشور اصلاح نشود نمی توان انتظار گشایش اقتصادی و حل مشکلات را داشت .
در این میان فعالان بخش کشاورزی و دامپروی نیز امیدوار هستند که با رفع تحریم ها وبا برنامه ریزی صحیح بتوانند این صنعت را تبدیل به صنعتی ارزآور برای کشور کنند.

ایران نباید بازار کالای خارجی شود !
سکینه عمرانی نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی با اعلام اینکه رفع تحریم ها می تواند کمک بزرگی به اقتصاد کشور باشد ابراز امیدواری کرد که این اتفاق منجر به ورود تکنولوژی و فن آوری به بخش کشاورزی شود.


عمرانی در گفت و گویی که با اتاق خبر داشت با ابراز نگرانی از اینکه رفع تحریم ها باعث تبدیل شدن ایران به بازار مصرف کالاهای خارجی شود، گفت: با توجه به اینکه با رفع تحریم بانکی باعث می شود که صادرات کالا راحت تر صورت بگیردانتظار می رود که با برنامه ریزی های درست تلاش شود که نیاز کشور به محصولات خارجی کمتر شود. و در کنار این کار با ورود فن آوری های جدید به کشور شاهد رونق صادرات بیشتر محصولات کشاورزی باشیم.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه باید از خروج محصولات خام کشاورزی به خارج از کشور جلوگیری کرد گفت: خام فروشی ارزش افزوده چندانی برای کشور به همراه ندارد و باید تلاش شود که برای محصولات تولید شده در کشور بازاریابی شود. در حقیقت رفع تحریم ها باید با خود برنامه ریزی برای تولید به همراه داشته باشد نه رونق مصرف گرایی.


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان با ذکر مثالی در مورد تولید کمباین و تراکتور در کشور به عنوان نشانه ای از ورود تکنولوژی گفت: واردات ماشین الات خارجی نباید باعث شود که ساخت این محصولات در کشور متوقف شود.

ضربات تحریم به کشاورزی
دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در زمان تحریم ، ارتباطات بین المللی ما در بخش تحقیقات کشاورزی به صفر رسیده بود اعلام کرد که تحقیقات بدون تعاملات با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشورها ، توسعه پیدا نمی کند.


وی افزود : در دوران تحریم، ما در پرداخت حق عضویت به موسسه های بین الملل تحقیقات کشاورزی مشکل داشتیم و حتی نمی توانستیم وسایل و کالاهای مورد نیاز آزمایشگاه های پیشرفته مان را که مرکز تحقیقات بین المللی برنج خریداری کرده بود ، به ایران منتقل کنیم .
زند به قطع روابط محققان بخش تحقیقات کشاورزی موسسات بین المللی با ایران نیز اشاره و تصریح کرد: ما در زمینه ارقام گندم زمستانه و سویا مشکل داشتیم و مایل بودیم از تجربیات محققان کشورهای پیشرو استفاده کنیم در حالی که آنها اجازه ملاقات و تعامل با بخش تحقیقات کشاورزی ایران را نداشتند.
وی لغو تحریم ها را گامی مهم در گسترش ارتباطات علمی ، رفت و آمد محققان، حضور در کنگره ها و کنفرانس های بین المللی دانست و ابراز امیدواری کرد که بخش تحقیقات کشاورزی بتواند در رقابت های بین المللی ، خود را محک بزند و تکنولوژی های پیشرفته مورد نیاز به بخش تحقیقات کشاورزی کشور منتقل شود.
سود چین و هند از تحریم ها
محمد علی‌نژاد عضو هیات‌مدیره انجمن‌ واردکنندگان سم و کود کشور ضمن اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران گفت: با توجه به اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها می‌توان به عرضه سمومی با کیفیت برتر به بازار در آینده امیدوار بود.
محمد علی‌نژاد گفت: در سال‌های گذشته نمایشگاه‌هایی در حوزه نهاده‌های کشاورزی در شهرهای مختلف برگزار می‌شد اما جای چنین رویدادی در تهران خالی بود.


وی با اشاره به تاثیرات مثبت رفع تحریم از زاویه‌های مختلف بر بازار سم و کود، بیان کرد: در دوران تحریم‌ها و ممنوعیت مبادلات بانکی با کشورهای اروپایی، تولیدکنندگان و واردکنندگان ایرانی ناچار شدند برای تهیه مواداولیه یا خرید محصول نهایی به سمت چین و هند بروند.
علی‌نژاد افزود: به طور کلی تقریبا همه ترکیبات جدید موجود در بازار سم و کود دنیا، از سوی شرکت‌های چندملیتی بزرگ که ریشه اروپایی یا آمریکایی دارند عرضه می‌شوند و این شرکت‌ها پژوهش‌ها و مطالعات گسترده‌ای در مورد تاثیرات زیست‌محیطی و میزان سرطان‌زایی محصولات خود انجام می‌دهند.
علی‌نژاد یکی دیگر از دستاوردهای رفع تحریم‌ها را انجام معاملات بین‌المللی در فضایی امن دانست و افزود: در دوران تحریم، فعالان اقتصادی ایران ناچار بودند مبادلات ارزی خود را از طریق صرافی‌ها انجام دهند که این امر خطرهایی را برای سرمایه‌ آنها به دنبال داشت.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید