Performancing Metrics

پیگیری جدی طرح افزایش تولید گلخانه‌ای در کشور | اتاق خبر
کد خبر: 311851
تاریخ انتشار: 5 بهمن 1394 - 15:44
سیدمحمد کیائی در گردهمایی مدیران باغبانی کشور که 4 بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه از وزارتخانه به سازمان مدیریت اعلام و مصوبه آن ابلاغ شد و با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک کشور، ضرورت نگاه ویژه به بخش کشاورزی مشخص می‌شود.

اتاق خبر: مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان داروئی و قارچ خواستار پیگیری جدی پروژه افزایش تولید در محیط‌های کنترل شده گلخانه‌ای توسط مدیران باغبانی سراسر کشور شد تا با ایجاد هماهنگی در بخش‌های مختلف، این پروژه در جهت توسعه کمی و کیفی گلخانه‌ها به طور موفقیت آمیزی اجرا شود.

بنا بر این گزارش به نقل از ایسنا؛ سیدمحمد کیائی در گردهمایی مدیران باغبانی کشور که 4 بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه از وزارتخانه به سازمان مدیریت اعلام و مصوبه آن ابلاغ شد و با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک کشور، ضرورت نگاه ویژه به بخش کشاورزی مشخص می‌شود.

وی افزود: همچنین آزمایشاتی برای مقایسه مقدار تولید سه محصول در شرایط گلخانه‌ای و فضای باز انجام و مشاهده شد میزان تولید در گلخانه در هر سه محصول به مقدار قابل توجهی بیشتر است.

کیائی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات اصلی این پروژه بحث ارزآوری و صادرات است که بخش باغبانی نقش به سزایی در این قضیه دارد و همچنین حفظ منابع و نهاده‌های تولید، ایجاد اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها از جمله اهداف پروژه است.

وی استان‌های تهران، کرمان، یزد، اصفهان، مرکزی و خوزستان را به ترتیب دارای بیشترین تولیدات گلخانه‌ای برشمرد و عنوان کرد: بر اساس آمار سال 92 از 9606 هکتار سطح گلخانه کشور 2222 هکتار آن زیر کشت گل‌های زینتی و مابقی آن مربوط به محصولات سبزی و سیفی است و طبق آمار 0.3 گلخانه‌های دنیا در ایران قرار دارد که این رقم بسیار ناچیز است.

مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان داروئی و قارچ، موقعیت جغرافیایی ایران را بسیار مناسب برای صادرات دانست و گفت: کشورهایی وجود دارند که ایران می‌تواند در خصوص تامین بازار محصولات گلخانه‌های آن‌ها تمرکز کند و در افق توسعه 1404 سطح زیر کشت سبزی و صیفی‌جات 52 هزار هکتار در نظر گرفته شده است.

کیائی یکی از سیاست‌های وزارتخانه را افزایش سطح گلخانه‌ها عنوان و اظهار کرد: در افزایش سطح گلخانه‌ها با افزایش میزان تولید و افزایش صرفه جویی در آب نسبت به فضای باز رو به رو خواهیم شد.

وی گفت: بحث دانش بنیان کردن تولیدات به عنوان یکی از مراحل این پروژه مدنظر است که از چند مرحله تشکیل شده و مرحله اول آن در خصوص مطالعات آن است؛ مطالعات دانش بنیان کردن نیز در چهار محور مطالعاتی ملی، بازاریابی محصولات گلخانه‌ای، فناوری گلخانه‌ها و تغییر الگوی کشت از فضای باز به گلخانه‌ها تعریف شده و نیاز به تحقیق دارد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان داروئی و قارچ تصریح کرد: در برنامه‌های توسعه، افزایش صادرات تولیدات گلخانه نیز مطرح شده و همچنین به جهت گستردگی کار ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع در سایت معاونت باغبانی پیش بینی شده است.

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید