Performancing Metrics

تاکید اعضا بر رفع موانع صدور ویزا برای بانوان فعال اقتصادی | اتاق خبر
کد خبر: 164500
تاریخ انتشار: 13 آبان 1394 - 08:40
ششمین جلسه کمیسیون واردات و بازرگانی داخلی با حضور اعضا این کمیسیون و به ریاست سید حسین میرلوحی در محل خانه اقتصاد ایران برگزار شد....

ششمین جلسه کمیسیون واردات و بازرگانی داخلی با حضور اعضا این کمیسیون و به ریاست سید حسین میرلوحی در محل خانه اقتصاد ایران برگزار شد.
به گزارش اتاق خبر در ابتدای جلسه میرلوحی از اعضا خواست که در مورد موضوعات مطرح شده در جلسه قبل این کمیسیون، دو موضوع تغییر یا حذف اولویت بندی های ثبت سفارش و رفع موانع صدور ویزا برای بانوان فعال حوزه بازرگانی را مورد بررسی قرار دهند. در ادامه فرزاد طباطبایی دبیر کمیسیون نیز با بیان اینکه بعد از فروپاشی شوروی، بازرگانان کشورهای آسیای میانه برای خرید و تجارت به ایران می آمدند و از لحاظ حجم خرید کالا از کشور بسیار خوب عمل می کردند گفت: با توجه به اینکه در فرهنگ این کشورها بانوان بیشتر کار می کنند به طور طبیعی بیشتر این بازرگانان زن بودند ولی در حال حاضر به دلایل شرعی به این افراد دیگر ویزا نمی دهند. این دلیلی شد که این افراد برای پرداختم به امر  تجارت به شهر دوبی رفتند که این موضوع برای کشور تبعاتی به همراه داشت. در ادامه میرلوحی با انتقاد از عدم حضور برخی از اعضا در جلسات کمیسیون با تاکید بر اینکه این کمیسیون و خانه اقتصاد ایران صدای بخش خصوصی است خواستار حضور فعال تر اعضا کمیسیون در این جلسات شد. رئیس کمیسیون واردات و بازرگانی داخلی خانه اقتصاد ایران گفت: هر یک از اعضا در مورد موضوعاتی که در جلسه به توافق می رسیم وظیفه ای را بر عهده بگیرد تا بعد از تحقیق و بررسی در مورد طرح های مطرح شده، تبدیل به طرح و پیشنهادی برای ارائه به مجلس، قوه مجریه و قضاییه شود. میرلوحی درادامه خواستار این شد که بخش هایی از اقتصاد که بخش خصوصی توانایی به عهده گرفتن آن را دارد شناسایی و از طرف دولت به بخش خصوصی واگذار شود. وی ذر ادامه خواستار گفت و گو با مقامات مسئول برای تسهیل امر صدور ویزا برای فعالان اقتصادی زن شد. میرلوحی در ادامه ضمن تاکید بر بزرگ بودن این طرح و اعتراف به اینکه بسترها به طور کامل برای این طرح آماده نیست با ذکر مثالی در مورد نقش پلیس +10 و طرح ثبت شکایت در قوه قضاییه به صورت آنلاین طرحهایی مانند این را بسیار سودمند دانست. وی همچنین بر استفاده از تجربیات کشورهای همسایه در این خصوص تاکید کرد.

IMG_3770 در ادامه جلسه فرشید دوانی با تایید صحبتهای میرلوحی بر ایجاد بستر مخابراتی و لازم بودن این امکان برای ثبت الکترونیکی تاکید کرد. دبیر کمیسیون واردات بازرگانی داخلی از یکسان سازی نرخ ارز دفاع کرد و این کار را باعث جلوگیری از رانت دانست. دوانی با ذکر مثالی از هند و اینکه این کشور در ازای واردات کالا از ایران تنها کالا به ایران می دهد خواستار تغییر موضوع طبقه کالایی شد. حمید مظلومیان فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه بستر سازی برای خدمات الکترونیک باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود گفت: در حال حاضر سیستم پنجره واحد در گمرکات در حال اجرا شدن است. این طرح علیرغم مشکلات تاثیر مثبتی دارد و باعث شفاف سازی در فعالیت های گمرکی و تجار می شود. وی در ادامه سیستم سنتی را باعث ایجاد رانت و فساد دانست. مظلومیان در مورد پنجره واحد با ذکر مثالی از ناهماهنگی در گمرکات در هنگام ترخیص کالا از طرح جدید گمرک مجازی نیز به علت درست اجرا نشدن انتقاد کرد. این فعال اقتصادی علت رکود اقتصاد کشور را بانکها و سود بالای وام های اعطایی از سوی بانکها دانست. مظلومیان نبود امنیت شغلی را مشکل بزرگ اقتصاد کشور دانست و از قاچاق به عنوان مشکل بزرگ اقتصاد کشور نام برد. وی با ذکر مثالی در مورد کالاهای لوکس گفت: دولت قرار است که دوباره یکسری از کالا ها را به عنوان کالای لوکس درنظر بگیرد و این به ضرر اقتصاد کشور است. کشور به کالاهای لوکس احتیاج دارد زیرا کیفیت کالاهای لوکس بیشتر است. این فعال اقتصادی از تولید این کالا ها در کشور دفاع کرد و این کار را به نفع اقتصاد کشور دانست. آرش نیک پی دیگر فعال اقتصادی حاضر درجلسه با ذکر این نکته که موضوعات مطرح شده نیاز به بررسی بیشتر دارد گفت: اقتصاد ما در شرایط پسا تحریم همچنان سردرگم است. مساله ای که وجود دارد عدم بسترسازی تکنولوژیک در مورد ورود سرمایه گذاری خارجی است. تا وقتی که با جهان ارتباط نداشته باشیم نمی توانیم اقتصاد پویایی داشته باشیم. نیک پی از بی برنامگی دولت با ذکر مثالی در مورد خودرو انتقاد کرد و پیشنهاد کرد که بیشتر روی مسائل پسا تحریم بحث شود. محمد رضا حاجی جعفرقلی با بیان اینکه اکنون در کشور تهدید ها تبدیل به فرصت شده؛  گفت: بهتر است اولویت های ورود کالا را به سازمانهای مردم نهاد و اصناف واگذارکرد. ایمان صباغی از حاضرین در جلسه و فعال اقتصادی با ذکر مثالی در مورد واردات برنج از آزادی تجارت دفاع کرد. وی در این باره گفت: در صورت تخصصی کردن واردات کالا به افرادی خاص در بخش خصوصی رانت دولتی را تبدیل به رانت بخش خصوصی خواهد شد. سید کاوه عزآبادی فعال اقتصادی از ادغام کمیسیون های صادرات و گمرک دفاع کرد و پیشنهاد داد موضوعات مطرح شده در کمیسیون براساس سرعت رسیدگی اولویت بندی شود. وی در ادامه گفت: اصلاح قوانین برای جلوگیری از قاچاق کالا لازم است. وی از صنفی شدن فعالیتهای بازرگانی و مکانیزه شدن سیستم های بازرگانی دفاع کرد و این کار را انتقال تجربه به افراد تازه کار دانست.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید